Solo in Frankrijk!

Begin maart ‘mocht ik weer’. Een weekendje richting de Franse Ardennen. Het was natuurlijk geen korte-broeken-weer, maar de voorspellingen van guur en koud zijn gelukkig ook niet uitgekomen. Goed gekleed en met een lekker vuurtje gewoon prima te doen!

Overnachten deed ik deze keer in een halve ‘lean to’. Een eenvoudige hut die relatief snel staat. Alles bij elkaar ben je in je uppie evengoed nog wel een paar uur aan het slepen met takken, takjes en bladeren. Maar het is gelukt. En ik heb het droog gehouden.

Nieuw voor mij tijdens deze trip was dat ik m’n bezigheden voor ’t eerst heb gefilmd. Cameraman ga ik niet worden, maar de beelden geven best een leuk idee van m’n verblijf.

Hoogtepunt was de zaterdag. Die begon na redelijke nachtvorst fris, maar het werd al snel prachtig helder en zonnig weer. Tijdens de ochtendwandeling ben ik redelijk wat wild tegen gekomen. Vrijdags al een groep wilde zwijnen. Helaas had ik m’n camera toen niet paraat. En we schrokken nogal van elkaar dus er was sowieso niet echt veel tijd om te filmen. Zaterdag meerdere groepen herten gezien. Daar heb ik wel wat van vast kunnen leggen, maar ze vonden me niet zo leuk dat ze even voor me bleven staan. Misschien had ik even moeten douchen 😉…

Reageer